krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november

Tomaž Grušovnik: Urbanistično-informacijski poseg

Kulturno-umetniška iniciativa Wercator:
Tomaž Grušovnik, Neža Mekota, Tina Merica

Kot napovednik skuša projekt Q:aRt informirati širšo javnost o namenu in vsebinah festivala MFRU-KIBLIX: generirane kode bodo namreč preusmerjale na spletne vsebine, ki bodo posredovale informacije o festivalu. S tem bo projekt preiskoval ne le potencial, ki ga imajo QR kode za informiranje javnosti, temveč tudi potencial različnih mestnih lokacij, prostorskih točk in vozlišč, za informiranje s pomočjo QR kod.

Tomaž Grušovnik je filozof, publicist in likovnik. Je avtor znanstvene monografije »Odtenki zelene«, Fulbrightov štipendist, gostujoči profesor na Univerzi v Oslu in prejemnik nagrade Glasnik znanosti 2012.

Tina Merica je krajinska arhitektka, rojena v Murski Soboti. Ustvarja na različnih področjih urbane kulture, organizira glasbene in vizualne dogodke, vodi delavnice, največ pa se posveča kulturno–umetniškim prostorskim intervencijam.

Neža Mekota je absolventka Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Trenutno pripravlja diplomsko nalogo z naslovom ‘Poskus rekonstrukcije baročnega parka Turnišče pri Ptuju’.