krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november

ANGELO VERMEULEN: Seeker[LJ4]

Seeker je mednarodni niz skulpturnih postavitvah o vprašanju habitata vesoljskih postaj, ki se spreminjajo skozi čas. V svojem bistvu je Seeker skupnostni umetniški projekt, kjer so ljudje vabljeni, da preizprašujejo prihodnost človeškega bivanja in preživetja.

Namesto osredotočenja na različne funkcije, povezane z življenjsko podporo, delo in prosti čas kot ločene enote, Seeker skupnost soustvarja integriran in zaprt sistem, ki podpira hibridizacijo in spodbuja trajnost. To se doseže z radikalnim medsebojnim povezovanjem tehnologije, ekologije in ljudi, kjer se istočasno izkoristijo lokalne tradicije.

V sodelovanju z Zavodom Projekt Atol www.projekt-atol.si

87_angeloAngelo Vermeulen je umetnik, filmar, biolog, raziskovalec vesolja, družbeni delavec in pisec. Njegova izobrazba (doktorat na temo iz naravovarstva in teratologije) se močno odraža v njegovem umetniškem udejstvovanju. Njegov najbolj znan in najdalj časa trajajoč projekt je Biomodd. Gre za serijo medkulturnih, simbiotičnih instalacij po vsem svetu, v katerih se stekajo principi ekologije, digitalne kulture in družbene interakcije.

www.angelovermeulen.net