krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
echo 10-9_1

Robertina Šebjanič, Aleš Hieng Zergon (SI): echo 10-9

Zvočno vizualni performans echo 10-9 se odvija na nano in mikro skali. Z jasno analogno estetiko prikazuje formalne značilnosti materialov, ki se v živo spreminjajo in tvorijo ambientalne a/v krajine.

Razvoj projekta echo 10-9 temelji na raziskovanju in eksperimentiranju z nanoroboti, ki v odnosu do različnih mikro in makro fluidov, nano materialov in magnetnih polj reagirajo v sozvočju z fizikalnimi in kemičnimi učinki tvorijo lastno koreografijo. Avtorja s svojimi posegi spodbujata samogenerirane in avtopoetične kemične reakcije na več nivojih ter vplivata na zvočno kompozicijo in koreografijo med nanoroboti.

Združevanje fizike, kemije in računalniškega gledanja ustvari potopitveno okolje in razkriva nevidna polja, ki povzročajo (avto)poetične učinke preko senzorne izkušnje. Z razširjanjem senzornega spektra performans izziva vprašanje percepcije in vzbuja idejo o malih svetovih z drugimi zakonitostmi, ki sobivajo na različnih skalah, kot bi imeli vpogled v novo dimenzijo ali možnost, da svet mislimo tudi drugače.

Avtorja projekta: Robertina Šebjanič in Aleš Hieng Zergon
Svetovalka projekta: Ida Hiršenfelder
Posebna zahvala: Dr. Samuel Sanchez Ordonez in Marc R. Dusseiller
Koprodukcija: KIBLA in LJUDMILA

Foto in video linki o poteku dela:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151590564227820&set=a.10150413367392820.342646.540042819&type=1&theater
Povezava do biografije: https://vimeo.com/robertina

Performans

Biografija

Robertina Šebjanič (1975) je ustvarjalka na področju intermedije in kulturni omogočevalec. Vsebinsko svoje ideje in koncepte pogosto realizira v sodelovanju z drugimi avtorji, zato njena dela utelešajo interdisciplinarnost in neformalno integracijo.

Aleš Hieng – Zergon (1984) je diplomirani inženir kemije in glasbeni izvajalec. Za njegove improvizirane nastope v živo so značilni analogno proizvedeni in modulirani zvoki ter šumi, kombinirani s terenskimi posnetki ter uporaba lastnih elektronskih zvočnih naprav.