krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
REVALUING-MEMORY

Revaluing memory (Prevrednotenje spomina)

Od objektne k povezani umetnosti – delavnica

Mentorja:
Stella Veciana (Nemčija)
Dan Norton (Velika Britanija)

Delavnica REVALUING MEMORY (Prevrednotenje spomina) nudi lokalnim umetnikom in znanstvenikom priložnost za uporabo najrazličnejših interaktivnih tehnik za razvoj povezanih umetniških praks. Delavnica temelji na preprostih ustvarjalnih postopkih selekcije in mešanja z namenom izgradnje mreže povezljivosti v sklopu razstave in dogodka, ki se osredotočata na »(so)obstoj biosa in techne«.

Vsakega izmed udeležencev bo na delavnici zastopalo eno izmed njegovih del – objekt, nič večji od krompirja. V času enodnevnega dogodka bodo udeleženci izmenjevali svoje znanje ter razvijali veščine in sredstva za sodelovanje drug z drugim, z namenom razvoja skupne trajnostne umetniške mreže v Mariboru. S skupnimi rezultati delavnice bomo ustvarili umetniško instalacijo Raablabs art installation, ki bo predstavljena na festivalu MFRU-KIBLIX2013.

Pozivamo vse, ki delujejo oziroma študirajo na področju medicine, biologije, genetike, fizike, kemije in so pripravljeni razviti dialog z umetniki!

Dr. Stella Veciana bo vsakega udeleženca poklicala dan prej, tako da vas prosimo, da se prijavite na: tanja.grosman@kibla.org in posredujete svojo telefonsko številko.

Delavnica

Biografija
stella-veciana-lrStella Veciana je umetnica in raziskovalka, ki se skozi svoje delo osredotoča na raziskovanje in razvoj sodelovalnih umetniških praks in znanstvenih participatornih pristopov, ki lahko prispevajo na poti do preobrazbe v globalno osveščeno trajnostno usmerjeno družbo. Njene medijske in lokacijsko-specifične instalacije so bile med drugim razstavljene na prizoriščih kot so KunstWerke Berlin, Martin-Gropius-Bau Berlin, Akademie der Künste Berlin, Kunsthalle Nürnberg, Cultural Capital Thessaloniki, Artists Museum Lodz, Parc Cientific de Barcelona. Trenutno deluje v okviru nemške participatorne platforme Forschungswende, ki zagovarja civilno udeležbo v znanosti in ki jo podpira Združenje nemških znanstvenikov (VDW – Vereinigung Deutscher Wissenschaftler). Poučuje na Univerzi Leuphana v Lüneburgu v Nemčiji ter je ustanoviteljica in urednica raziskovalno-umetniške platforme Research Arts.
(research-arts.net)
dan-norton-lrDan Norton je umetnik, ki se ukvarja z digitalnimi zbirkami. Ustvarja AV instalacije, dogodke in »live« softver opremo. Njegovo delo je bilo razstavljeno na več prizoriščih, medijskih in likovnih forumih, tehnoloških inštitutih, filmskih festivalih in glasbenih dogodkih kot so: Closing the Alt:W Event – CCA Glasgow, Waka Espai d’Art – Palma, Supernova – Touring exhibition, Pixelache – Pixelazo – Helsinki to Medellin, ablab – Sao Paulo, Festival of Electronic Language Brazil, JavaMuseum Edition 06 (Wilfried Agricola de Cologne) MasterPlan – Online Exhibition 2003, RamShack – Venice Bienniale in Zenomap, Scotland. Leta 2009 je soustanovil neodvisno umetniško galerijo in kulturno društvo WAKA Espai d’Art v mestu Palma v Španiji. Trenutno dela na projektu Mixing the Library za spletni raziskovalni arhiv British Library Labs London (http://labs.bl.uk/).

ablab.org