krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
ortotipIMG_0144

ORTOTIP, Dodajalne tehnologije

Nove tehnologije, ki temeljijo na principu dodajanja materiala v proces (dodajalne tehnologije ali 3D tisk), so del nove industrijske revolucije. Omogočajo izdelavo izdelka v eni stopnji, ob popolni kontroli kakovosti.
Dodajalne tehnologije se danes na trgu manifestirajo v obliki trirazsežnih tiskalnikov oziroma 3D printerjev. Z njimi je mogoče natisniti trirazsežen izdelek – 3D model, ki je predhodno zmodeliran v računalniškem okolju.
Edinstvena lastnost dodajalnih tehnologij je v njihovi neodvisnosti od geometrijske oblike, saj je z njimi mogoče izdelati kakršenkoli izdelek (sestavljen izdelek ali delujoč mehanizem) in to v enem samem postopku. Pri tem je vseeno, za kakšen izdelek gre oziroma kakšen je njegov namen. Izdelamo lahko študijski model za načrtovanje operacije, sanjski prototip avtomobila, prstan, skodelico ali luč za domačo dnevno sobo.
www.ortotip.com

Biografija

ortotipOlga Košica je magistrica umetnosti, smer zlatarstvo, srebro-kovaštvo, oblikovanje kovin in nakita na Royal College of Art v Londonu ter univerzitetni diplomirani inženir oblikovanja tekstilij in oblačil Univerze v Ljubljani. Sodelovala je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini.

www.olgakosica.com

 

tjasa -ortotip2Tjaša Zupančič Hartner