krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
tiago-tripo

TIAGO MARTINS (PT), VESELA MIHAYLOVA: Tripo

Interaktivna instalacija, 2013. Avtor glasbe Claudio Pina.

Serijo treh krajših in medsebojno povezanih pripovedi spoznamo skozi imaginarno napravo, ki črpa svoj navdih v radiu iz pločevinke. Sodelujoči so usmerjeni k raziskovanju notranjega prostora, k iskanju dostopnih točk, kjer je napravo moč uporabiti. Na vsaki od teh točk lahko sodelujoči napravo uporabijo za poslušanje delčkov treh različnih zgodb, ki se razvijajo in prepletajo po celotnem območju, kot da bi bile spomini samega prostora.

Tripo napolni prazen, opustošen prostor z globinskim in intimnim doživetjem. Z obuditvijo načrta, temelječega na medijski arheologiji in podobah iz otroštva, sodelujočemu odpira prosto pot k izkušanju novih pogledov o pomenu samega fizičnega prostora.

http://cargocollective.com/tiagomartins/Tripo

Pogovor z umetnikom


Biografija

Tiago Martins_Linz_squareLTiago Martins nadaljuje izobraževanje na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo Nove univerze v Lizboni kot raziskovalec na Centru za informatiko in informacijske tehnologije (CITI). Istočasno je vpisan na doktorski študij na Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu, smer Vmesniške kulture, kjer je tudi predavatelj na magistrskem programu. Je inženir programske opreme za projekt Quell.Code – Medijska umetnost kot sistem za vodenje.

Vesela Mihaylova je medijska umetnica in oblikovalka, trenutno živi v Linzu v Avstriji. Magistrirala je na Univerzi za umetnost in oblikovanje v Linzu, smer vmesniške kulture. Pogosto sodeluje z umetniki različnih narodnosti in svoja dela razkazuje na mednarodni ravni. V nekaterih novejših projektih se osredotoča na hrano, ki služi kot medij za čustva.