krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
Apparatus-Monolith

MAŠA JAZBEC (SI): Aparat Monolit

Interaktivna instalacija, 2013

Izhodišče projekta je v združevalnem interakcijskem konceptu, ki se izrazi v digitalnem mediju. Principi njegovega delovanja so manipulacija, digitalizacija, aktivatizacija in mreženje. Uporabniško orodje instalacije je konstruirano sproti, pri čemer je ključni postopek interakcija med posameznikom in Monolitom. Tehnološka produkcija je razvojna: ko iz procesa izločimo element trenutka in ga nato s poudarkom izolirano izpostavimo, nagovarjamo mistično dimenzijo odtujitve, ki razkriva magično komponento digitalnega postopka. Represija nad mislijo se spremeni v fluid omrežja, s čimer lahko digitalnost podobe postane predmet njene permanentne manipulacije.

Razvoj komunikacijskih tehnologij in prevladujoči princip digitalizacije transformirata lastnosti konceptov časa in prostora. Aparat Monolit osmišlja sodobne tehnološke paradigme; skozi humano reinterpretacijo govori o skritih pasteh sodobnosti.

http://www.masajazbec.si/?page_id=69

Biografija

masajazbecMaša Jazbec zaključuje podiplomski študij novih medijev na linški Univerzi za umetnost in dizajn. Deluje na področju videa in interaktivnih instalacij, aktivno sodeluje tudi pri izvedbi ter organizaciji kulturnega programa Trbovlje – novomedijsko mesto v Delavskem domu Trbovlje. Je ustanovna članica umetniške skupine V.A.T. (Vizualna alternativa Trbovlje).