krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
echo 10-9_3

echo 10-9

Robertina Šebjanič & Aleš Hieng – Zergon

Delavnica daje vpogled v nastanek projekta, ki bo predstavljen v obliki performansa v četrtek, 7. novembra 2013 ob 20.00 uri.
V laboratorijskem in eksperimentalnem delu sta se avtorja spoprijemala s specifičnimi znanstvenimi problemi funkcionalnosti nanomaterialov, umetnih nanonaprav, mikro tekočin, magnetnih tekočin, ferofluidov in aplikacij pri živi znanosti na ravni mikrosistemov ter raziskala možnosti za preslikavo v makro nivo.
Delavnica ima obliko odprtega laboratorija »dela z drugimi« (do it with others – DIWO). Z udeleženci delavnice bosta pripravila tekoči ferofluid.
Vsi, ki vas zanima postopek priprave, ste vabljeni v petek, 8. novembra 2013 ob 11.00.
Delavnica bo potekala 2 do 3 ure.

Biografija

Robertina Sebjanic, photo by sasa SpacalRobertina Šebjanič je ustvarjalka na področju intermedije in kulturni omogočevalec (cultural facilitator). Vsebinsko svoje ideje in koncepte pogosto realizira v sodelovanju z drugimi avtorji, zato njena dela utelešajo interdisciplinarnost in neformalno integracijo. V svojih projektih raziskuje različne medije, od videa do ambientalnih instalacij ter v najširšem pomenu združuje različne medije in tehnologije v kontekstu sodobnih umetnostnih praks, predvsem z fokusom na področju Bioarta in preko delovanja v skupini Theremidi orchestra tudi z zvočnim.
http://wiki.ljudmila.org/Uporabnik:Robertina

zrgnAleš Hieng – Zergon je dipl. ing. kemijske tehnologije, zaposlen kot kemik v analiznem laboratoriju v kotroli in razvoju podjetja Olma d.d.
Kot glasbeni izvajalec nastopa od leta 2003, je soustanovitelj koncepta Synaptic in soorganizator avdio-vizualnih dogodkov pri Združenju Synaptic od 2009.
Ukvarja se tudi s samogradnjo elektronskih zvočnih naprav, katere uporablja pri svojih nastopih v živo.
https://soundcloud.com/zergonn
https://www.facebook.com/djzergon