krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
Tiskaj Zeleno-lo-res

Tiskaj ZELENO

Študentke likovne pedagogike Maribor, vodja skupine Maja Petek, mentor prof. Dušan Zidar

Projekt je nastal v okviru predmeta intermedijske umetnosti, katerega nosilec je prof. Dušan Zidar. V skupini so Danica Rženičnik, Urška Skaza, Tina Zidanšek in Simon Tržan; slednji je izdelal CNC stroj, ki je osnova projekta.

CNC stroj je zasnovan kot “zeleni” tiskalnik, ki namesto tiskalniške barve uporablja zmes, sestavljeno iz zemlje, vode in semen trave. Natisnjeni motivi tako ob pravilni negi čez čas ozelenijo.

http://tiskajzeleno.wix.com/tiskaj-zeleno

Tiskaj-zeleno

Skupino tiskaj ZELENO sestavljajo:

Urška Skaza je absolventka Likovne pedagogike Univerze v Mariboru. V prostem času se posveča slikanju na platno.

Tina Zidanšek je že sodelovala na nekaj razstavah ter natečajih. Trenutno je absolventka Pedagoške fakultete v Mariboru, smer Likovna pedagogika.

Danica Rženičnik je absolventka likovne pedagogike na Univerzi v Mariboru. Je članica Društva prijateljev mladine Mozirje, s katerim pripravljajo mesečne likovne delavnice za otroke. Sodeluje v kulturnem društvu Lepa Njiva.

Maja Petek je absolventka Likovne pedagogike Univerze v Mariboru. Na srečanju Mladi za napredek Maribora ter natečaju Eureka, ideje mladih, je predstavila nalogi Razstava na prostem ter Zasebnost v prostoru. Obe nalogi sta bili nagrajeni.

Simon Tržan je diplomant Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, smer avtomatika. Sodeloval je na tekmovanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline ter na tekmovanjih Robot2004 in Robot2010, kjer je obakrat dosegel prvo mesto.