krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
design-your-city

NITSAN HOORGIN, JULIAN RUIZ, INBAL COHEN (IL): “Design your city”

Interaktivna instalacija, 2013

(Inštitut za tehnologijo Holon / Holon Institute of Technology HIT)

Gre za platformo, ki meščanom omogoča izražanje želja za njihovo mesto: osvetljena površina, vrsta preprostih miniaturnih predmetov in material za ustvarjanje novih (papir, škarje). Uporabnik izbere predmet in ga umesti na površino. Zaslon sočasno prikazuje oblikovanju namenjeno površino ter predmete na njej. Uporabnik prosto kreira podobo mesta, na koncu lahko s preprostim pritiskom na gumb svojo različico mesta shrani v pomnilnik raznovrstnih in zanimivih dizajnov.

http://designyourcity.wordpress.com

Interaction laboratorij

<https://www.facebook.com/interactionlabhit?directed_target_id=0>

Pogovor z umetnikom

Biografija

Nitsan Hoorgin je dodiplomski študent industrijskega oblikovanja na Holonskem tehnološkem inštitutu. Predstavlja se s platformo, ki jo je kot svoj zaključni projekt razvil v okviru seminarja v interaktivnem laboratoriju Holonskega tehnološkega inštituta.

Julian Ruiz, rojen leta 1990, dela v Centru za tehnologijo in inovacije in v oblikovalskem centru Oaxaca. Končal je dodiplomski študij industrijskega oblikovanja na Državni avtonomni univerzi Mehike (UNAM), Ciudad de Mexico. Ta projekt je nastal v okviru programa študijske izmenjave v Izraelu.

Inbal Cohen ima diplomo Tehnološkega inštituta Holon iz elektroinženiringa. Projekt je razvil v okviru seminarja v interaktivnem laboratoriju holonskega tehnološkega inštituta.