krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
SmilefectionYuri Kleban Roi Ronn

YURI KLEBANOV, ROI RONN, YONATAN BEN YAAKOV (IL): Smilefection

Interaktivna instalacija, 2013

(Akademija za umetnost in oblikovanje Bezalel / Bezalel Academy of Arts and Design, Givat Ram Institute)

Smilefection predstavlja nalezljivo naravo smeha. Uporabnik si ogleda diaprojekcijo nasmejanih obrazov. V trenutku, ko se ob določenem nasmehu tudi sam nasmehne, kamera posname fotografijo, ki postane del diaprojekcije.
Z analizo podatkov je mogoče prikazati obseg “smejalne epidemije” in oceniti uporabnike na podlagi nalezljivosti nasmeha. Tovrstna atomizacija videnja ustvarja povratno zanko z “realnim svetom”, ki se aktivira z našo reakcijo na videno.

http://arscampusil.com/smilefection/

Pogovor z umetnikom

Biografija

Yuri Klebanov je interaktivni oblikovalec, igralec in tehnološki “odvisnik”. Končal je dodiplomski študij oblikovanja s področja vizualnih komunikacij na Akademiji za umetnost in oblikovanje Bezalel v Jeruzalemu. Dela na področju oglaševanja interaktivnih spletnih videov. Yuri si želi še razširiti svoje znanje in izkušnje ter napredovati s vključitvijo v program za znanost in umetnost inštituta MIT Media Lab.

Roi Ronn, rojen leta 1984, je razvijalec in tehnološki entuziast iz Tel Aviva. Zaključuje dodiplomski študij računalniških ved na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu, sočasno je zaposlen v podjetju, usmerjenemu k spletni varnosti. Vesel je, da dela in raziskuje v času, ko nas tehnologija sili, da prevrednotimo vse, kar vemo o komunikacijah in medčloveških odnosih.

Yonatan Ben Yaakov, rojen 1984, je od leta 2007 do 2013 delal za Google v Tel Avivu kot razvijalec programske opreme. Trenutno se posveča svojim osebnim ciljem in hobijem, kot so kuhanje, igranje in potovanja. Na Hebrejski univerzi v Jeruzalemu je diplomiral iz računalniških ved in matematike, magistriral pa iz računalniških ved na Izraelski odprti univerzi.