krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
Ljudmila-delavnice

Ljudmila predstavlja: DIY Theremidi Orchestra, 3De-Generik, LACANOID, ExOD

Luka Frelih, Tina Dolinšek, Žiga Kranjec

Ljudmila, ljubljanski laboratorij za znanost in umetnost, predstavlja delavniško aktivnost ter umetniško produkcijo z „on-spot“ delavnico izdelovanja naredi-sam/-a elektronskih inštrumentov.

Trije kompleti (kiti), iz katerih je moč sestaviti različne inštrumente, izkoriščajo električne spremembe ob raznih interakcijah: pri stiku z vodo, ob dotiku, stiku s telesom, reagirajo na svetlobo. Kompleti so: Dotični Tone – odziv na dotik, MicroNoise – odziv na svetlobo in Teremini – reakcije na bližino.

http://wiki.ljudmila.org/

Biografija

512px-Ljudmila ZigaG1

Ljudmila Tina Malina

 

Žiga Kranjec je avtor in računalniški programer, ki pri razvoju odprtokodnih sistemov deluje od poznih osemdesetih. V času študija je bil zaposlen na Inštitutu Jožefa Štefana v superračunalniškem centru, kjer je kot član ekipe sodeloval pri vzpostavitvi Matkurje.

Od takrat dalje z Ljudmilo sodeluje pri mnogih programerskih in intermedijskih projektih. Je član Makrolaba.

Tina Dolinšek je absolventka Kulturologije na Univerzi v Ljubljani. O intermedijski umetnosti piše za kulturno redakcijo Radia Študent, sodeluje tudi s časopisom Tribuna in portalom Culture.si. Od 2013 je vodja izobraževalnih in umetniških dejavnosti na Ljudmili, kjer deluje zadnji dve leti. Je članica Theremidi Orchestra.

Luka Frelih je računalniški programer in umetnik, heker s posebno naklonjenostjo prostemu programju in snovalec spletnih strani. Ustanovni član Ljubljanskega laboratorija za digitalne medije Ljudmila, danes predsednik Društva Ljudmila in mreže M3C ter eden od avtorskih sodelavcev projekta Creative Commons Slovenija. Član Theremidi Orchestra, Makrolaba, ASCII Art Ensemble in pionirskih net.art skupnostnih projektov: 7-11, Refresh, Remote-C. Sprogramiral instant ASCII kamero, net.art generator in več kot en spletni kartografski vmesnik za mobilne radijsko povezane GPS agente.