krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
2013-10-14 17.21.14

Synto-duino-piskač

Matjaž Lenhart, Dušan Zidar

Arduino delavnica bo potekala tri dni. Prvi dan se bomo seznanili z osnovami mikrokrmilnika Arduino in njegovim programskim jezikom ter pokazali in preizkusili nekaj osnovnih primerov uporabe. V sklopu drugega srečanja na delavnici se bomo lotili projekta, kjer bomo ploščo Arduino spreminjali v preprost “glasbeni digitalni instrument”. Projekta se bomo lotili v skupinah in z njim nadaljevali do zadnjega dne delavnic, ko bomo izdelke preizkusili, izboljševali in dopolnjevali ter komentirali rezultate.

Predvidenih je 10 sodelujočih.

Biografija

zidar-cvDušan Zidar je predavatelj predmeta Kiparstvo in predstojnik Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. Akademski kipar, predavatelj in mentor. Svojo filozofsko umetniško izjavo utemeljuje skozi instalacijske postavitve, podaja se v raziskovanje vizualnega in zvoka.
http://www.zidardusan.si/

me-cvMatjaž Lenhart, mag. inž. rač. in inf. tehnol., razvija mobilne aplikacije, spletne strani, sisteme za avtomatizacijo in pametno upravljanjanje. Sodeluje kot asistent izr. prof. Dušana Zidarja, spec., predstojnika Oddelka za likovno umetnost PEF UM, pri študentskih projektih.
https://play.google.com/store/apps/developer?id=Matja%C5%BE+Lenhart&hl=sl
https://www.facebook.com/notes/nagib-maribor/nagib-%C4%8Detrtek-59-2000-jerneja-rebernak-nata%C5%A1a-%C5%BEivkovi%C4%87-2nd-floor-ex-casino/658021390909610