krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
rdes1

[ rdxs]:__x=e Open Lab in generativni sistemi

Oscar Martin

Rezidenčni umetnik KIBLIX 2013 Oscar Martin bo v Mariboru do 20. novembra. Med festivalom bo predstavil svojo delavnico, ki bo potekala 18. novembra. Število prijavljenih je omejeno na 10 udeležencev.

Teoretični in praktični eksperimentalni laboratorij za nastajajoče, stokastične in kaotične sisteme ter generativne avdio in video umetniške instalacije in performanse. Laboratorij bo omogočil vpogled v procese in tehnike, ki se uporabljajo pri ustvarjanju zvočnih in svetlobnih instalacij {RdEs}(projektna rezidenca). V delavnici se bomo učili o orodjih kot sta pure data in arduino, udeleženci pa bodo razvijali tudi svoje lastne prototipe, ki bodo predstavljeni ob zaključku delavnice.

http://noconventions.mobi/noish/hotglue/?RdEs

Biografija

oscar_martin_0-črOscar Martin [Noish] Eksperimentalni umetnik in neodvisni raziskovalec ter programer, ki deluje na področjih zvočne umetnosti, instalacij, interaktivnih in generativnih sistemov, performansov in spletne radijske umetnosti. Kot odločen odprtokodni zagovornik stoji za projektom MetaminaFNR streaming, on-line generativnim radiom in je urednik publikacije UrsonateFanzine, ki se osredotoča na špansko eksperimentalno zvočno in glasbeno sceno. Izvaja neodvisne delavnice o uporabi pure data, arduino in ostalih FLOSS orodij.
http://noconventions.mobi/noish
http://metaminafnr.hotglue.me/
http://www.minipimer.tv/