krokodil riba
MKC LOGO
MFRU-KIBLIX2013
MARIBOR, SLOVENIJA
Festival 6.−9. november
Razstava 6.−25. november
at tamtamart 2011 01

Open Lab: Glasbena kompozicija in improvizacija iz enega vira zvoka

C-drík aka Kirdec

Rezidenčni umetnik KIBLIX 2013  C-drík Fermont bo v Mariboru do 20. novembra. Med festivalom bo predstavil svojo delavnico, ki bo potekala 18. novembra. Število prijavljenih je omejeno na 10 udeležencev.

Številni novodobni komponisti ne eksperimentirajo več, uporabljajo vnaprej pripravljeno programsko opremo in pogosto ustvarjajo standardno glasbo, ki je popolnoma nasičena z zvoki. Umetnik bo imel uvodno predstavitev v zelo minimalistično glasbeno eksperimentalno komponiranje z enim samim kratkim zvočnim virom, ki se ga lahko razširi na celotno kompozicijo s poigravanjem z dinamiko ter prostorskostjo s pomočjo računalniških orodij kot so zanke (looping), prilagoditve višine tona (pitching), dodajanje slojev (layering) ter t. i. »feedback« efekt itd. Razen domišljije ne boste potrebovali nikakršnega posebnega predznanja.

Biografija

C-drik aka Kirdec (Cedrik Fermont) je pričel s študijem deklamacije, orkestralnih bobnov in glasbene teorije leta 1985, pričel komponirati glasbo leta 1989 pri projektu Crno Klank. Nadaljeval je s študijem elektro-akustične/akuzmatične glasbe na Konzervatoriju v Monsu v Belgiji. Trenutno ustvarja različne glasbene zvrsti od elektro akustične do minimal wave glasbe, digitalnega panka do industriala, dark ambientala do elektronike itd. Je lastnik založbe Syrphe, ki je delno posvečena alternativni elektronski in eksperimentalni glasbi Afrike in Azije.
Več: http://syrphe.com/c-drik.html
Syrphe Records: http://www.syrphe.com